SLOWJUICERS
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap schuilt in de manier waarop het geperst wordt. Door het sap op langzame snelheid te persen en van het pulp te scheiden, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden. Een slowjuicer past kneuzende, malende en persende handelingen toe op de groente en het fruit, waardoor enzymen en voedingsstoffen beter behouden blijven. Het resultaat is ‘levend sap’: vruchtensap dat bol staat van essentiële voedingsstoffen en levende enzymen. Met een slowjuicer perst u sap van een onvergelijkbare kwaliteit én de hoge opbrengst betekent meer sap dan met bijvoorbeeld een sapcentrifuge. Een slowjuicer kan zowel harde als zachte groente- en fruitsoorten persen, en scheidt het pulp volledig van het sap. Je maakt dus gemakkelijk een supergezond wortel- of komkommersapje. Omdat een slowjuicer veel efficiënter is dan een sapcentrifuge, is het apparaat zeer economisch in het gebruik en genereert het een minimale hoeveelheid afval. Er is zo minder groente en fruit nodig om een glas sap te verkrijgen, maar ook minder energie. Een traditionele sapcentrifuge daarentegen maakt gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Hierbij mengt zich zuurstof in het sap, waardoor deze al binnen enkele minuten begint te oxideren. U herkent dit proces aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap. Bij een slowjuicer blijft het sap veel langer "vers". Een slowjuicer is een ware aanwinst in de keuken ! Wij selecteerden voor u de collecties Kitchenaid en Solis.